İçeriğe geç

Hangi Kesim Pırlanta Daha Iyi

Pırlanta’da en iyi kesim hangisi?

En çok hangi elmas kesimi tercih edilir? En popüler elmas kesimi yuvarlak kesimdir. Satışlara baktığımızda satılan elmasların yaklaşık %75’inin yuvarlak kesim elmas olduğunu görüyoruz. Yuvarlak kesim, ışığı en iyi yansıtan ve en parlak görünümü sunan kesimdir.

En kaliteli pırlanta hangi harftir?

Z Grubu Renkli Elmaslar Ayırt edici bir sarı tonuna sahip olan Z grubu elmaslar, diğerlerinden çok daha uygun fiyatlıdır. D’den Z’ye doğru hareket ettikçe elmasın rengi sarıya doğru kayar. Bu nedenle en yüksek kaliteli elmaslar D grubuna aittir. Başka bir deyişle, D renk grubu elmaslar en iyi renk skalasındadır.

Pırlantada en iyi sınıf hangisi?

Pırlanta renkleri arasında ekstra beyaz sınıfına ait olan D, E ve F harfleri sarı ve kahverengi tonları içermediği için en kaliteli olanlardır. F rengindeki pırlantalar profesyonel bir incelemede bile D harfinden ayırt edilemez.

Markiz kesim nedir?

Markiz kesim, bir elmasın karat ağırlığını en üst düzeye çıkaran ve taşı olduğundan daha büyük gösteren bir kesim türüdür. Daha uzun ve daha ince bir parmak görünümü isteyenlerin favorisi olabilir. Oval kesimdeki parlaklık değeri yuvarlak kesim elmasınkine çok yakındır.

En iyi pırlanta kaç karat olmalı?

Elmas Karat Ağırlığı ve Değeri 1.00 karat: Popüler ve dengeli bir seçimdir. Zarif görünür ve değerli bir yatırım olarak kabul edilir. 5.

Pırlanta alırken nelere bakılır?

Kaliteli bir elmas seçerken göz önünde bulundurmanız gereken dört ana özellik vardır. 4C olarak bilinen bu ölçümler karat ağırlığı, berraklık, renk ve kesimdir.

Pırlantada G mi iyi F mi?

Elmasların F mi yoksa G mi olduğu sorulduğunda, “F” rengindeki elmasların daha değerli olduğu cevabı verilir. Elmas renk skalasındaki bir diğer sınıf, “K” ve “Z” harfleri arasında hiyerarşik olarak kategorize edilir. “K” rengindeki elmaslar, bu gruptaki en saf ve en renksiz elmaslardır.

Pırlantada renk mi önemli berraklık mı?

Elmas berraklığı ve değeri söz konusu olduğunda, elmas rengi ve değeri gibi daha düşük berraklık değerlerine sahip olanlar her zaman daha değerlidir. Düşük veya hiç berraklığı olmayan elmaslar nadirdir ve nadirlikleri fiyatlarını artırdığı için daha pahalı olma eğilimindedir.

En iyi pırlanta sertifikası hangisi?

En iyi elmas sertifikaları GIA ve AGS’dir, çünkü bunlar en tutarlı laboratuvar derecelendirme kuruluşlarıdır.

Pırlanta G mi H mı?

H-Renk Elmaslar Bu elmaslar ile renksiz elmaslar arasındaki farkı yalnızca elmas uzmanları anlayabilir. G-renkli elmaslarla karşılaştırıldığında, H-renkli elmaslar biraz daha ucuzdur. Ancak, renksiz elmaslardan önemli ölçüde daha ekonomiktirler.

Pırlantadan yatırım olur mu?

Elmasları bu kadar değerli kılan şey tam olarak benzersiz dayanıklılıklarıdır. Dış etkenlere karşı oldukça dirençlidirler. Elmasların bu özelliği onları mükemmel bir yatırım aracı yapar. Sonuç olarak, yatırım araçları güvenilir olmalıdır ve elmaslar bunu bolca vaat eder.

Pırlantada vs mi iyi sı mı?

0.

En iyi pırlanta kesimi hangisi?

İdeal kesim: Elmasa giren ışığın neredeyse tamamının yüzeyden yansıtılmasını sağlayan kesime ideal kesim denir. En mükemmel elmas kesim tekniği ideal kesimdir. Elmasın plaka şeklindeki kısmı ince kesimden daha küçük tutulur, bu da daha iyi bir parlaklık sağlar.

Pırlanta prenses kesim ne demek?

Prenses kesim pırlantalar, diğer kesimlerdeki pırlanta ürünlerinden yüksek parlaklıkları ve benzersiz şekilleriyle ayrılır. Keskin köşeleri ve mükemmel simetrisiyle; çarpıcı bir berraklık ve ışıltı sunar. Prenses kesim pırlantalar, modern ve sofistike bir seçenek olarak öne çıkar.

Cushion kesim pırlanta ne demek?

Yastık kesim pırlanta, 19. yüzyılın sonlarında popüler olan Eski Maden Kesimi olarak bilinen kesim ile modern oval kesim pırlantanın birleştirilmesiyle oluşturulan bir pırlanta şeklidir. Yastık kesim pırlantanın 58 faseti vardır.

Pırlanta prenses kesim ne demek?

Prenses kesim pırlantalar, diğer kesimlerdeki pırlanta ürünlerinden yüksek parlaklıkları ve benzersiz şekilleriyle ayrılır. Keskin köşeleri ve mükemmel simetrisiyle; çarpıcı bir berraklık ve ışıltı sunar. Prenses kesim pırlantalar, modern ve sofistike bir seçenek olarak öne çıkar.

Hangi renk pırlanta alınmalı?

Ancak, pırlantalarda en iyi rengin hangisi olduğunu merak ediyorsanız, pırlantanın mükemmelliği ışığı yansıtma yeteneğinde yatar. Bu nedenle, beyaza en yakın olan, yani şeffaf olan pırlantalar en iyi renge sahiptir. En iyi pırlantalar, ilk kategorideki “D” renkli pırlantalardır.

Pırlanta kaç kesim?

Elmas kesiminde üç ana alan vardır: taç, kuşak ve koni. Kemerin üstündeki bölüme taç denir. Taç bölgesinde 33 faset vardır.

Pırlanta alırken marka önemli mi?

Elmas satın alırken bir diğer önemli husus ise güvenilir bir marka olmasıdır. Venta Diamond sadece güvenilir bir marka olmakla kalmayıp aynı zamanda garanti belgesine de sahiptir. Mücevher piyasasında yetenekli ve güvenilir kuyumcuların olduğunu da belirtmek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir